Wie wij zijn

De Nieuwe Zorg is een zorginstelling in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek. Ons doel is om een stabiel en veilig onderkomen en gepaste begeleiding te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, psychische problemen en/of een verslaving.

Wij bieden ondersteuning aan cliënten op één of meer levensgebieden. De ondersteuning kan tijdelijk of permanent zijn, afhankelijk van de behoeftes van de cliënt.

De Nieuwe Zorg werkt samen met haar cliënten en zijn of haar sociale netwerk om de problemen, mogelijkheden en kwaliteiten van de cliënt in kaart te brengen. Het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt is hierbij van belang.

Contact opnemen

Bel of mail ons gerust voor informatie of een intake.

Onze werkwijze

1. de cliënt wordt aangemeld bij De Nieuwe Zorg.
2. De Nieuwe Zorg vraagt relevante stukken op om de aanmelding te laten beoordelen door de intakefunctionarissen. 
3. binnen twee weken wordt een intakegesprek met een van de medewerkers ingepland. 
4. na de intake wordt een begeleider toegewezen aan de cliënt. 
5. binnen zes weken wordt een zorgplan opgemaakt met de cliënt. Dit plan is de leidraad voor de begeleiding. 
6. ieder jaar of ieder halfjaar wordt het plan geëvalueerd. Tijdens de evaluatie worden de wensen van de cliënt in kaart gebracht.
7. c
liënten krijgen een vaste- en een schaduwbegeleider die het hele proces bewaakt.

Zoek je hulp of wil je iemand doorverwijzen?

Ons team

De medewerkers van De Nieuwe Zorg zijn enthousiaste professionals. Zij vinden het allemaal belangrijk om te luisteren naar de cliënt en hem of haar te begrijpen. Zij zien het bieden van de juiste hulpverlening als de sleutel tot duurzaam succes. De begeleiders werken altijd nauw samen met een gedragswetenschapper.

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd op verschillende gebieden binnen de hulpverlening en hebben brede werkervaring. De kennis, ervaring en persoonlijkheid van onze werknemers stelt hen in staan op een eigen en betrokken manier invulling te geven aan de hulpverlening.

Team De Nieuwe Zorg - begeleid wonen - zorginstelling - ambulante begeleiding - woonbegeleiding - Hengelo - Enschede - Almelo - Winterswijk - Doetinchem - Aalten

Cliënten over De Nieuwe Zorg

Combi CGD HKZ-KO kader almelo enschede hengelo twente

Onze missie

Het vergroten van de zelfredzaamheid van onze cliënten staat bij ons centraal. Wij hebben tot doel deze mensen te ondersteunen bij het geven van invulling aan hun leven. Zelfstandigheid is voor ons belangrijk. Door middel van ons aanbod van zelfstandige woningen kunnen de cliënten de regie over hun leven in hun eigen handen houden. Persoonlijke begeleiding is altijd dichtbij. Samen met de cliënt, de gedragswetenschapper en begeleiding wordt gezocht naar passende huisvestiging, begeleiding en zorg. Het bieden van persoonlijke zorg en aandacht is één van de kernwaarden binnen onze organisatie.

Onze visie

De Nieuwe Zorg ziet de cliënt als belangrijkste onderdeel van de zorginstelling. Tussen cliënten en begeleiding vindt een wisselwerking plaats waarbij beide partijen samenwerken en van elkaar kunnen leren. Cliënten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de organisatie. De Nieuwe Zorg streeft er dan ook naar cliënten te laten meedenken en te betrekken bij de ontwikkeling van de organisatie, aangezien ons zorgaanbod op de behoeftes van de cliënten is afgestemd. Hun ervaring stelt ons in staat de kwaliteit van onze zorg voortdurend te verbeteren.

Neem contact op

Ben je benieuwd naar wat De Nieuwe Zorg voor je kan betekenen of wil je meer weten over onze dienstverlening?

Bel dan naar 06 229 831 24 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.