Begeleid Wonen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & achterhoek

Het zelfstandig functioneren van onze cliënten op één van onze locaties en het bieden van woonbegeleiding waar dat nodig is of gevraagd wordt. Hierbij staat het streven van cliënten om weer volledig zelfstandig te kunnen wonen voorop.

De Nieuwe Zorg beschikt over diverse woonlocaties in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek. Wij bieden snel hulp en onze wachtlijst is kort.

Contact opnemen

Bel ons, mail ons of kom langs bij één van onze vestigingen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek.

Begeleid zelfstandig wonen

Voor mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking die (tijdelijk) extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben, bieden wij begeleid wonen aan. Het wonen op één van onze locaties is zo veel mogelijk zelfstandig. De cliënt beschikt over een appartement of woning.

Zoek je hulp of wil je iemand doorverwijzen?

Begeleiding altijd oproepbaar

De cliënt kan altijd contact opnemen met één van de begeleiders wanneer hij of zij ergens hulp bij nodig heeft. We ondersteunen de cliënten bij het op orde krijgen van hun leven, bijvoorbeeld op het gebied van financiën, werk, relaties en leefstijl. Waar mogelijk betrekken wij familie en vrienden bij dit proces. Samen vergroten wij de zelfredzaamheid van onze cliënten.

Kosten begeleid wonen WMO en WLZ

Een indicatie op basis van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de Wlz (Wet langdurige zorg) is nodig voor cliënten die op één van onze locaties willen wonen. Deze wordt verzorgd door de gemeente of het Zorgkantoor. Daarnaast wordt er vaak een eigen bijdrage gevraagd, afhankelijk van uw inkomen en de indicatie.

Begeleid zelfstandig wonen met De Nieuwe Zorg

Cliënten over De Nieuwe Zorg

Begeleid wonen almelo enschede hengelo twente

Intakegesprek en begeleidingsplan

Voordat een cliënt op één van onze woonlocaties komt wonen, vindt eerst een intakegesprek plaats. Op basis hiervan stellen wij vast welke begeleiding nodig is en of wij de gewenste begeleiding kunnen bieden. Na het intakegesprek wordt een begeleidingsplan opgesteld. Hierin beschrijven wij de hulpvraag, stellen we doelen op en maken we afspraken over de duur van de begeleiding.

Woonbegeleiding Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek

Voor mensen boven de 18 jaar valt beschermd wonen onder de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de Wlz (Wet langdurige zorg). Hiervoor moet eerst contact op worden genomen met de gemeente of het Zorgkantoor. Zij kennen de indicatie ‘beschermd wonen’ toe, waarmee cliënten bij ons kunnen worden aangemeld voor begeleid wonen. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij De Nieuwe Zorg in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek, neem dan contact met ons op.

Aanmelden voor begeleid wonen bij De Nieuwe Zorg

Aanmelden voor begeleid wonen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek kan telefonisch of via ons aanmeldformulier. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Of bel  06 229 831 24.

Een aanmelding wordt binnen twee werkdagen in behandeling genomen.