Ambulante begeleiding
In Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek
De ambulante begeleiding van De Nieuwe Zorg biedt ondersteuning aan cliënten die zelfstandig wonen. De begeleiding aan huis kan het verschil maken tussen sociaal isolement en meedoen in de maatschappij.
Contact opnemen
Bel ons, mail ons of kom langs bij één van onze vestigingen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek.
- Focus op zelfredzaamheid
- Heldere communicatie
- Veel ruimte voor eigen inbreng
- Korte wachtlijst
Ambulante begeleiding en Zorg aan huis
Ambulante begeleiding biedt ondersteuning bij het huishouden, de administratie, het lezen van brieven of voeren van gesprekken met instanties. Ambulante begeleiding wordt ook wel zorg aan huis genoemd. Je blijft zelfstandig wonen en De Nieuwe Zorg zorgt dat jij deze zelfstandigheid kan behouden. Je krijgt één of meerdere uren per week begeleiding aan huis.
Zoek je hulp of wil je iemand doorverwijzen?
Ambulante begeleiding met perspectief
Wij streven naar maximale zelfontplooiing en regie over eigen leven. Wij bieden perspectief en ondersteunen cliënten bij het opbouwen van zelfvertrouwen. De begeleiding van De Nieuwe Zorg is afgestemd op elke individuele cliënt en zijn of haar behoeftes. Hierbij houden wij zelfredzaamheid altijd als doel voor ogen.
Cliënten over De Nieuwe Zorg
Persoonlijk begeleidingsplan
Een indicatie op basis van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of de Wlz (Wet langdurige zorg) is nodig om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding. Voordat het zorg-aan-huis-traject van start gaat, vindt een intakegesprek plaats waarbij de wensen en uitdagingen van de cliënt wordt besproken. De cliënt, begeleider en gedragswetenschapper stellen samen een ambulant begeleidingsplan op, waarin de hulpvragen en doelen van de cliënt beschreven staan. De frequentie van de bezoeken en het aantal uren begeleiding dat wordt aangeboden worden gebaseerd op de indicatie en hulpvraag.
onze aanpak
Wij nemen de volgende stappen om de cliënt te leren kennen.
1. Aanmelding
Aanmelding en intakegesprek met een gedragswetenschapper.
2. Zorgprofiel
Op basis van het intakegesprek stellen we een zorgprofiel op.
3. Persoonlijke begeleider
De persoonlijke begeleider die het beste bij de cliënt past wordt toegewezen.
4. Zorgplan
Op basis van de Zelfredzaamheid-Matrix* wordt een zorgplan opgesteld.
5. Evaluatie
Wij evalueren het begeleidingstraject maandelijks met de cliënt en betrokkenen.
Kunnen wij helpen?
Aanmelden voor begeleid wonen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek kan telefonisch of via ons aanmeldformulier. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op.
Of bel 06 229 831 24.
Een aanmelding wordt binnen twee werkdagen in behandeling genomen.