beschermd wonen
Beschermd wonen biedt een stabiele omgeving aan cliënten die dat nodig hebben, bijvoorbeeld voor mensen met psychische problemen of een licht verstandelijke beperking. Hierbij wordt de intensiviteit van de ondersteuning aangepast aan de behoeftes van de cliënt. De Nieuwe Zorg staat cliënten bij in het beschermd wonen traject in en rondom Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek.
Contact opnemen
Bel ons, mail ons of kom langs bij onze vestiging in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek
- Focus op zelfredzaamheid
- Heldere communicatie
- Veel ruimte voor eigen inbreng
- Korte wachtlijst
Home » Beschermd wonen
Zelfstandige woonvorm
Bij De Nieuwe Zorg bieden wij grotendeels zelfstandige woonvormen aan op onze locaties in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek en omgeving. Elke cliënt beschikt over zijn of haar eigen woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Deze zelfstandigheid gecombineerd met passende begeleiding stelt de cliënt in staat zich geborgen te voelen, te ontplooien en te werken aan zijn of haar zelfredzaamheid.
Zoek je hulp of wil je iemand doorverwijzen?
Op weg naar Zelfredzaamheid
Het doel van onze begeleiding is om de leef- en woonsituatie van de cliënt te stabiliseren en hen te ondersteunen bij het ontdekken van hun talenten. De begeleiding werkt samen met de cliënt om zijn of haar zelfredzaamheid te vergroten.
De begeleiding op de beschermd wonen locaties van De Nieuwe Zorg is 24 uur per dag oproepbaar. De begeleiding wordt afgestemd op de zorgvraag en -indicatie. De begeleiding kan de cliënt bijvoorbeeld ondersteunen bij dagelijkse bezigheden, zoals schoonmaken, het bereiden van eten of het doen van de administratie, maar ook bij de opstart en afsluiting van de dag en het creëren van een dagritme.
Cliënten over De Nieuwe Zorg
Aanvragen beschermd wonen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek
Voordat een cliënt op een beschermd wonen locatie wordt geplaatst, wordt samen met de cliënt bepaald welke begeleiding hij of zij nodig heeft en welke taken de cliënt wel helemaal zelfstandig kan vervullen. Hierbij maken wij gebruik van de Zelfredzaamheid-Matrix. In overleg met de gedragswetenschapper wordt vastgesteld welke vorm van zorg het meest passend is voor de cliënt.
Voor mensen boven de 18 jaar valt beschermd wonen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). De gemeente of het zorgkantoor kent de indicatie ‘beschermd wonen’ toe, waarmee cliënten bij De Nieuwe Zorg kunnen worden aangemeld.
Kunnen wij helpen?
Meer weten over ons aanbod van beschermd wonen in Almelo, Hengelo, Enschede (Twente) & Achterhoek? Of jezelf of iemand anders aanmelden voor een intake? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.
Of bel 06 229 831 24.
Een aanmelding wordt binnen twee werkdagen in behandeling genomen.